Olet täällä:   Etusivu > Päremylly-yhdistys > MM-kisat Juhannus 2010

MM-kisat Juhannus 2010

Päreenheittoa Perinnekylässä

Perinnemihet perinne työssä. Oli kiva seurata miten ennen Poomin lenkit tehtiin näreestä eli kitukasvuisesta kuusesta.Mukana touhussa aikansa eläneet vaskivedeltä.

 Se on siinä. Vara päre oli Juhannuksen hitti,en laskenut montako tuli kirjoitettua ja myytyä. Parempi polttaa varapäe kuin omia päreitään. Toisaalta myllyltä saapi uusia päreitä mottikaupalla.

Päre lähdössä lentoon. Huom! vanha rammari jolla soittelin välillä musiikkia ehjillä ampumattomilla savikiekoilla.Päreen ja rammarin kultaaika ehkä jolloin kakskyt luku.

Ei iha mm tasoa.Kuvassa ei ole hallitseva Suomenmestari Tomi Tamminen Tulos huimaava 57.60   Hän oli mukana SM kisoissa vuonna 2008 voittaen mestaruuden ja palkinnoksi päreitä niinpaljon kuin jaksoi kantaa. Jokainen päre on kuulemma heitetty rikki harjoituksissa.Ei ihme huimaan tulokseen.

Naisten mestari myöskin vuodelta 2008 uusi mestaruutensa tuloksella 24.60 oli Liisa Lentolehto  Hänellä välivuosi oli kulunut lapsen hankintaan joka oli kuulemma kovasti kiinnostunut päreen heitosta.

Lasten kisan voitti sm tuloksella 26.60 Aapeli Huuskonen Häneltä jäi palkinto noutamatta useista kuulutuksista huolimatta.

Ensi kesänä jälleen valtaisat kisat joko Perinnekylässä  tai Killinkoskella.

Täyspuhdasta tuli. Vanhasta muistista tuo onnistui kuin pyörällä ajo. Tulihan tuota harjoiteltua käpyjen keruun vaihteluna ja lomassa.Mahtaisiko nyky nuoriso päivärahojaan viitsiä pöllimettästä lähteä hankkimaan.

Onhan Juhannus. Lippu julistaa juhannusta Rajalahden talon lipputangossa.

            Kuvat S K                Sivun tein 20.8.2010

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu